The Hedgehog Program

 
A The Hedgehog Program-t egy holland tenyésztő indította, melynek 2018. februárjától mi is tagjai lettünk, sőt nem akrámilyen tagjai, hanem mint kitüntettt Research Breeder segítjük a program munkáját. A programhoz vilgászerte egyre több megbízható afrikai fehérhasú sün-tenyésztő csatlakozik Európán át az Amerikai kontinensig. 
Maga a program azért jött létre, hogy pótolja a fajjal kapcsoaltos meglehetősen hiányos tudományos kutatási eredményeket. Kiemelt  területként az afrikai fehérhasú törpesünök öröklődésének sajátosságait kívánjuk feltárni, melynek során nem csak az egyes színek és mintázatok gén-szintű örüklődését, hanem az egyes génekhez kötődő esetleges betegségeket, fejlődési rendellenességeket is vizsgálni kívánjuk. 
A program további nem elhanyagolható célja a a leendő tenyésztők és gazdik megfelelő információkkal való ellátása annak érdekében hogy ezek a csodálatos kis lények minél hosszabb, egészségesebb és boldogabb életet élhessenek. 
 
Ha további információkra lennétek kíváncsiak, vagy olvasnátok a legújabb eredményeket, látogassátok meg a program honlapját!
 

hedgehogprogram.com