Hírek

2022.04.30.
Megint elérheőek lesznek nálunk Füles sünik! Figyeljétek a facebookot!
Májsu 15-én pedig Lengyelországban találkozhattok velünk Wroclawban egy szuper jó süni kiállításon
 
2022.01.16.
Boldog új évet mindenkinek!
Nagyszerű hírünk van! Vannak foglalható sünikéink. Még csak pár naposak, így kép még nincs, de majd lesz. Kövessetek a facebookon minket. Illetve január végére is várunk almot.
A másik nagyszerű hír, hogy idén tavasszal lesznek elvihető füles sünijeink is. Nagy az érdeklődés utánuk, így időben íratkozzatok fel a várólistára ti is. 
Harmadik hírünk pedig, hogy 23-án Lengyelországban veszünk részt sünkiállításon. Szorítsatok, hogy szép eredményt érjenek el a sünjeink. 
 
2021.10.28.
Valami különös érzékem van hozzá, hogy havonta frissítsem tök véletlen a honlapot :D Sajnos most nincs eladó sünikénk, és a legutóbbi fedezésünk is sikertelen volt, így már most biztosan mondhatjuk, hogy az ünnepekre nem lesz foglalható/elvihető sünink. Egyébként sem támogatjuk az állatok ajándékozását. 
Viszont van egy jó hirem. Ha nem durvul be a járvány, a novemberi terra-akva börzés sünkiállítás lesz az SSE szervezésében! 
Gyertek nevezzetek. 
Az esemény fb linkjét itt találjátok, amint kész lesz a plakát, pedig felkerül az események fül alá itt a honlapon is. 
 
 
2021.09.28.
Vannak eladó sünikéink, ha szeretnétek egyet, vegyétek fel velünk a kapcsolatot. Addig is lessétek meg őket az eladó sünök fül alatt. 
 
2021.08.27.
Rival süni gazdis, de az S alomban van még kislány aki gazdit keres. Ő lenne az, és a nevét is ti választhatjátok S betűvel

 
2021.08.23.
Van eladó sünink, és több alom is született mosanában. Még mindig a doktori védésemre készülök (reméljük októberre túl is leszek rajta) addig csak korlátozottan lesz frissítve a honlap. Az elvihető korban lévő süniket igyekszem feltenni a megfelelő menüpontba, de ha biztosra akartok menni, kövessetek facebookon vagy írjatok üzenetet és a Szabi küld nektek képet a foglalható sünikről. 
ÉS még egy nagyszerű hír. Majdnem két év után ismét elő show lesz, ezúttal Wroclawba látogatunk a sünikkel! Drukkoljatok, hogy szép helyezést érjenek el!
 
Rival, 2 hónapos fiú süni, azonnal költözhet, kezdőcsomaggal, származási lappal, féregtelenítve, kézhez szoktatva
 
2021.06.06. 
Húha, ígérem így fél év után lassan frissítem a honalpot! Addig is remélem követtetek minket a facebookon.
 
2021.01.16.
Húha, nagyon régen frissítetünk :(
ELőször is reméljük mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek és 2020 után egy sokkal jobb 2021 vár ránk. 
Közben nem állt meg az élet, születtek sünikék nálunk, akik már a várólistáról gazdisak lettek. Érdemes minke facebookon és instagrammon is követni, ha naprakészek szeretnétek lenni. De Mindig csekkoljátok az eladó sünik fület is! Mivel Anita épp a doktori disszertcióján dolgozik, ritkán ér rá frissíteni a honlapot. 
Csapatunk bővült, egy füles sünivel, akit Naginak neveztünk el. Drukkoljatok, hogy a nálunk vendégeskedő füles süni fiúval a hideg tél ellenére hamarosan pici füles süni babákkal örvendeztessenek meg minket! 
 
 
2020.10.29.
4 naposak a J2 babák,de már mind a négyen gazdisok :O
Karácsonyra nem lesz elvihető sünibabánk, a következő alom születését Mikulás környékére várjuk majd. Ők majd csak január közepén költözhetnek, de előjegyzést már most felveszünk rájuk, nehogy lemaradjatok! 
 
2020.10.14. 
a H2 és I2 alomban is van még foglalható sünike, csekkoljátok az eladó sünik menüpontot!
Illetbe már majdnem az összes sünikénkről találtok képet a honalpon, már csak FLorát és Gamorrát kell megbűvölnünk hogy siekrüljön egy normális kép róluk :D
 
2020.09.24.
Megszületett a H2 és az I2 alom is, fiúk, lányok vegyesen, már foglalhatóak. Mivel még nagyon picikék, ezért kép leghamarabb 2-3 hét múlva lesz róluk! Már most küldjetek üzit, ha szeretnétek majd valamelyik kis csöppséget befogadni. 
 
2020.08.25. 
A héten indulnak a sünik az USA-ban, így elég nagy  sürgés forgás nálunk. Közben Quorra és Oxiana megkezdték nyugdíjas életüket szerető gazdiknál. 
 
 
2020.08.09.
Húha nálunk nagyon nyár van, így el is maradtunk az elvihető sünik frissítésével, aminek az az oka, hogy még szemet sem nyitott  az E2, F2 és G2 alom minden külyke gazdis volt. Ha minden jól megy Augusztus 20 környékén érkezik a H2 alom, közben gőzerővel készülünk az újabb USA-EU export- importra.
 
2020.06.16.
Kemény menet volt, de megcsináltuk. Közel fél száz sünt exportáltunk az USA-ba és ennyit is hoztunk be. 
Ha kíváncsiak vagytok a kulisszatitkokra, akkor nézzétek meg az alábbi két youtube videót.
 
 
 
Ne felejtsétek el meglesni tenyészetünk új tagjait is a Sünikéink menüpont alatt
 
2020.05.15.
Felkerült egy kis szösszenet a sünök együtt tartásával kapcsolatban a Süninfó menüpontba! Leendő süngazdiknak kötelezően ajánlott olvasmány! 
 
2020.04.29.
Még fel sem kerültek a C2 alom sünijeirő a képek a honlapra, már mind gazdisok is lettek! Ezért érdemes követni minet Instagrammon (@zemplenihedgieshu) és Facebookon (Zempléni Hedgies Törpesün Tenyészet), hogy mindig elsőkézből értesüljetek a legfrissebb infókról. 
A Május nekünk az USA-beli törpesün export-import leszervezéséből és lebonyolításából fog állni, így ezidő alatt új almot nem várunk. D2 alom babáinak érkezését viszont június legelejére várjuk majd. Quorra utolsó alma lesz nyugdíjazása előtt. Ebből az alamból is megtartunk egy sünikét, de a többiek majd természetesen szerető gazdit fognak keresni. Ha tőlünk szeretnétek sünikét, azt jelezzétek mihamarabb, hiszen nálunk nincs tömegtermelés, ellenben kimagaslóan jó, beltenyészet mentes vonalakkal rendelkezünk. 
 
2020.04.13.
A B2 alom sünikéi mind gazdisok, de a C2 alomból 2 fiú még gazdikereső. Még csak 1 hetesek, nemsokára képek is lesznek róluk. Addig is, ha szeretnétek valamelyikőjüket már most jelezhetitek felénk telefonon, emailben, vagy akár a facbookon keresztül is. 
 
2020.04.11.
 
2020.03.22.
A SARS-CoV-2 vírus okozta járvány esetén javasolt teendőket betettem a SÜNINFO menüpontba is, hogy később is megtaláljuk, ha esetleg újra felütné a betegség a fejét. Illetve természetesen minden fertőző betegség esetén megszílvlelendőek az ott leírtak. 
 
DE egy kis vidámabb infó: 16-án megszületett B2 almunk. Több sünire is van előjegyzés, de azért majd figyeljétek az oldalt, mert nem biztos, hogy már mindenkinek van most gazdija 
 
2020.03.18.

Sziasztok!
Sajnos a koronavírus miatt a világban kialakult járványügyi helyzet mellett mi sem mehetünk el szótlanul!

Kérjük, ha tehetitek, maradjatok otthon!
Ne feledkezzetek meg az alapos, gyakori kézmosásról, különösen a sünikkel való foglalkozás előtt (!) és után is!
Legyen pár hétre elegendő minőségi száraz táp otthon!
Ha ebben az időszakban is tudtok élő eleséget adni a süniknek az különösen jó, de ha elfogy és nem tudjátok pótolni, higgyétek el, hetekig sem lesz bajuk ha nem kapnak. Ugyanez vonatkozik az esedékes féregtelenítő cseppre is! Csak ezért inkább ne induljatok útnak! Bármilyen korlátozásokat is vezessenek be, valószínüleg lesz állatorvosi rendelő nyitva, ha a szükség úgy hozza.
Arra az esetre, ha kóházba kerülnétek, pedig legyen valaki, aki a kritikus időszakban enni, inni tud adni a süniteknek.
Sajnos nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a sünikre nem veszélyes ez a vírus. Ha esetleg betegséget nem is okoz nálunk, hordozók még akár lehetnek is. Se erre, se az ellenkezőjére nincs bizonyíték. Ezért, ahogy más megfázásos esetekben, most is javasoljuk, hogy különösen figyeljünk a higiéniára! Ha betegnek érezzük magunkat, inkább ne vegyük ki, ne simogassuk az állatokat!

Reméljük minél hamarabb túl leszünk ezen az időszakon, és újból találkozhatunk kiállításokon.
Zempléni Hedgies sünibabák születését ezen időszak alatt is várjuk, így ha levonul a járvány, lesznek nálunk gazdikereső sünik.

A megosztásoknak most különösen örülünk, hogy minél több süngazdihoz eljusson ez a poszt!

Vigyázzatok magatokra és a sünitekre!
Anita & Szabi

 
 
2020.02.17.
Sokan érdkelődtök sünik után, aminek temészetesen nagyon örülünk, azonban ilyenkor télen gyakran nem jönnek össze a fedezések. Hiszen gondoljatok bele, a természetben sem ideális még az idő a párzásra, és ezt a bent tartott sünik is megérzik. Tetézi ezt még az is, hogy Unácsak olyan szinten elgyepálta Nintendót, konkrétan az összetevés utáni reggel úgy oldalba harapta, hogy a lakás másik végében is hallani lehetett Nintendo sikítását, és lett egy seb a jobb oldalán. Így az a párosításunk majdnem biztos, hogy nem jött össze, és Nintendonak is időbe telik, mire újra összeszedi a férfiasságát és bátorságát. Hogy Sauron sikerrel járt e Quorránál, illetve azóta Arwennél, az pedig a jövő zenéje még. Várólistánk viszont már van, szóval ha türelmesek vagytok és tőlünk szeretnétek sünit, mindenképp dobjatok egy üzit nekünk. 
 
2020.02.03.
Sajnos a süntenyésztés nem egy egzakt tudomány, sajnos komplikációk léptek fel a szülésnél így sajnos a picik nem aradtak életben. Oxiana a gondos egészségügyi ellátásnak és gyógszeres kezlésnek hála úgy néz ki fel fog épülni idővel. 
Következő almokra így várni kell, a héten fedezünk. Quorra-Sauron illetve Una-Nintendo almokat tervezünk márciusra. 
 
2020.01.28. 
Nagyon sokan érdeklődtök Andromeda felől, aminek természetesen nagyon örülünk. Igyekszünk mindenkinek minden kérdésére válaszolni, azonban aki végül nem lesz az ő gazdija ne csüggedjen, jövőhéten születik a következő alom ha minden jól megy. :) Ott is csodaszép sünbabákat várunk, és már van aki oda is előjegyeztetett. Ne habozzatok írjatok, ha a B2 alomból szeretnétek majd sünikét :)
 
2020.01.25.
Még van egy foglalható csodaszép sünibabánk az A2 alomban. Lessétek meg az eladó sünik menüpontban, a tesóival egyűtt, ő is február 10-e után költözhet az új gazdijához. A következő alom születését február elejére várjuk.
 
2020.01.03.
Először is Boldog Sünörömökben gazdag Új Évet Mindenkinek! :)
Másodszor, pedig megszületett az A2 alom 5 pici sünibabája. Előjegyzést felveszünk, van aki már most gazdis közülük!
 
2019.12.22.
 
2019.12.19.
Tenyészetünk új taggal bővült, Ukrajnából érkezett hozzánk IMK Elen, akinek az apukája amerika anyukája pedig ukrán származású, így friss vért hoz tenyészetünkbe. Ráadásul apukja brown quad strips, amit reméljük örökíteni is fog. Csekkoljátok őt a sünikéink menüpont alatt. 
 
2019.11.26.
Úgy néz ki idén már nem lesz elvihető sünibabánk, mert többedszerre se sikerült az egyik lány sünink fedezése. Leghamarabb szilveszter környékén fognak sünikék születni nálunk, ők valentín nap előtt lesznek elvihetőek. 
Emellett viszont új gazdit keresünk Rosalie süninknek, kizárólag hobbi tartásra (többször sikertelen fedezés miatt) Ö egy 9 hónapos, gyönyörű, algerian black kislány. Fáj is a szívünk érte, de tudjuk hogy sokkal jobb helye lesz egy gazdinál. Ha érdekel titeket, vegyétek fel velünk a kapcsolatot.
 
2019.11.18.

Tegnap sikeresen lezajlott a részben általunk is szervezett Törpesün Kiállítás a Terra-Akva börze keretein belül.
Számos kategóriát volt szerencséje Szabolcsnak bírálni, illetve a mi sünjeinket is az SSE elnökasszonya, Vivien, és az elismert cseh bíró, Magda bírálta. A nagy forgatagban és sok tennivaló közepette minket is meglepetésként ért, hogy a 8 nevezett süninkből 4-en is váratlanul szép eredménnyel zárták a megmérettetést.

ZML Afrodité Pinto A kategória 1. helyezett,
ZML Quorra Apricot kategória 1. helyezett
BKT Una Snowflake B kategória 3. helyezett
KTH Oxiana Standard B kategória 1. helyezett és Best In Show lett.

Emellett tenyészetünkből kikerült Zempléni Hedgies sünik is több díjban részesültek a versenyen, így igzán büszkék vagyunk rájuk is saját sünijeinkre mellett. Örömmel tölt el minket továbbá, hogy a résztvevő magyar süngazdik és süntenyésztők mellett, külföldi nevezőink is elismeréssel beszéltek rendezvényünkről és igazán jól érezték magukat. Reméljük tavasszal ugyanilyen jó sünkiállítást sikerül majd összehoznunk és akkor is velünk tartotok majd.

 
2019.11.14. 
Haladunk a korral, van most már Instagram oldalunk is. Egyelőre nagyon friss, de igyekszünk azt is felfuttatni. De azért ne feledkezzetek meg a facebook oldalunkról sem :)
 
@zemplenihedgieshu 
 
2019.11.12.
Hétvégén Sünkiállítás az SSE és a Terra Akva Börze szervezésében. Ne hagyjátok ki, mi és sünikéink is ott leszünk!
 
2019.11.05.
Ne hagyjátok ki ma este a Jakupcsek PLuszt az ATV-n 20:30-kor, mert Szabi szerepelni fog benne a sünikkel. Amint lesz link, ide is feltesszük!
 
2019.10.28.

Az elmúlt hónapba 2 kiállításon is voltunk. Prágában Aphrodité Pinto 3. helyezett , Arwen Standard 3. Helyezett, Oxiana Standard 1. Helyezett lett. Wroclawban Quorra Vegyes kat 3. egoriahelyeztt, Nintendo Pinto 2. helyezett, Oxiana standard 1. helyezett, Selena Standard 1. helyezett lett. Emellett Selena enyerte a Best of the Best címet, azaz, ő lett a kiállítás legszebb sünje.

     

 
2019.09.26.
Xéna gazdis, már új otthonában tölti a mindennapokat. És nagyon gyorsan a Z alom sünbabái is gazdára leltek. De ne csüggedjetek, 2019.10.05-én Prágában leszünk kiállításon, majd a rá következő héten várjuk az A2 alom érkezését. Hasonlóan sütét babákra számítunk, mint a Z alom esetén, így legyetek résen, és már most jelentkezzetek, ha ilyen gyönyörű szép sötét törpesün gazdái szeretnétek lenni :)
 
2019.09.20.
Xéna sünink Angliába ment volna tenyésztőhöz, de sajnos visszamondsra került, így ez az extra kedves sötét lány sünike ismét gazdit keres. Csekkoljátok őt az eladó sünik menüpont alatt. Természetesen féreghajtva, SSE regisztrált származási lappal, kezdőcsomaggal egészségesen, élethosszon át tartó tanácsadással költözhet új otthonába.
Az Y alom babái mind gazdisak, a Z babák közül pedig 1 fiú fogja még keresni az álomgazdit, képet róla pár nap múlva láthattok a honlapon, de ha írtok nekünk üzenetet, szívesen küldünk nektek addig is :)
Xéna (algerian dark grey with badger strips)
 
2019.09.01.
Igazi babyboom van nálunk :) Megszületett az elmúlt hónapban az X, Y, és Z alom is. Az X babák úgy néz ki foglaltak, de az Y és Z  babákra már jelentkezhettek. Amint szemet nyitnak róluk is kerül fel kép a honlapra, de ha addig is meglesnétek őket, írjatok privát üzit, és szívesen küldünk nektek képet a foglalható sünikékről. 
 
2019.08.01.
Huh, jó régen volt bejegyzésünk. De ilyen anyár :) A "W"alom babái megtekinthetők az eladó sünik fül alatt. Mindketten gazdisok, egyikük egyesületi másikuk pedig egy dán tenyésztőhöz kerül. De nincs ok csügggedésre, 1 héten belül várjuk az újabb alom születését. 
Sajnos közben rossz hírekkel is kell szolgálnunk, Anna sünink egyre rosszabb állapotba került, nem hatottak a gyógszerek sem, már járni alig bírt, így el kellett altatnunk, és Dönci is átkelt a szívárványhídon :( 
 
2019.05.13.
Mivel mi és sünikéink költözünk a hetekben, alom születésére a nyár közepéig várni kell. Addig is létrehozunk egy Tények és Tévhitek menőpontot az Érdekességekben, melyet folyamatosan frissítűnk, és a törpesünikkel kapcsolatos apróbb érdekességeket fogjuk ott megosztani. Az első poszt meg is született, csekkoljátok :)
 
2019.05.03.

Az április 27-ei pardubicei versenyen sünikéink nagyszerűen szerepeltek.  Quorra: Standard Junior A 3. helyezést, Selena pedig Standard Junior B 1. helyezést ért el. Emellet Selena elnyerte a kiállítás Best in Show címét, ami igen nagy szó, hiszen 123 süni indult, és bőven akadt köztük, aki csoda szép!

Végül, de nem utolsó sorban  Szabolcs lehetőséget kapott, hogy 4 csoport bírálatában is részt vegyen. Köszönjük a bizalmat a szervezőknek.

   

 
 
2019.04.20.
 
2019.04.11. 
Úgy néz ki az U és V alom minden tagjai külföldi tenyészetekbe kerül. Nagy büszkeséggel tölt ez el minket, és egy jó vsszacsatolás arról, hogy minőségi amit csinálunk. 
De ne csüggedjetek, lesznek még foglalható sünbabáink. A következő alom születését azonban csak a nyár közepére várjuk, előfoglalásokat azonban már most felveszünk a születendő törpesünökre.
 
2019.04.07.
Felkerültek a képek az U és T alomról. Nézzétek meg, ős foglaljátok le őket :) Szuper cuki kedves, és gyönyörű sünik. 2-2,5 hét múlva már gazdihoz is költözhetnek. 
Emelett frissült a asaját sünikéink menüpont is. Felkerült tenyészetünk két legújabb tagja, Arwen és Rosalie. Nézzétek meg milyne szép sötét sünik. 
 
2019.04.05.
A hétvégi kiállítás nagyszerűen sikerült. 73 süni neveztek, és mind a 73 sünit el is hozták a gazdik. Külön öröm volt számunkra, hogy Csehországból és Szlovákiából 25 süni érkezett rendezvényünkre. 
AZ eseméynről összefoglaló sajtómegjelenéseket az alábbi linkeken találjtok: 
M2- Petófi rádió

Illetve büszkeségünk Sauron kategória győztes lett a pinto sünök között, illetve a Junior Best in show díjat is ő nyerte el. 
 
2019.03.17.
A T alom két babája közül 1-nk még gazdit keresünk, lessétek meg az eladó sünik menüpontban. Illetve megszületet az U és V alom is, róluk később teszünk fel képeket. Ha tőünk szeretnétek sünit foglaljatok időben, mert a következő alom csak a nyár közepém fog születni.  
 
2019.03.10.
Egy álmun vált valóra, mikor Sauron (full amerikai felmenőkkel) csatlakozott tenyészetünkhöz. Lessétek meg milyen szép a sünikéink menüpont alatt.
 
2019.02.25.
Múlt héten megszületett a T alom. Képeket egy kicsit később teszünk fel a babákról, de ha szeretnétek sünit tőlünk, már most küldjetek egy üzentet nekünk :)
 
2019.02.04.
Idei kiállításunk, ami első de reméljük nem utolsó nem sokára megrendezésre kerül! Gyertek el jó sokan találkozzatok velünk és sünikéinkkel. Ha már van sünitek, pedig nevezzétek be a versenyre. További részleteket a rendezvények mnüpont alatt találtok. 
 
2019.01.31.
Úgy néz ki minden babasüni gazdis, de 3 hét múlva újabb alom születését várjuk. Időközben Nusakan nyugdíjba vonult, viszont új kislány erősíti csapatunkat. Lessétek meg milyen szép sünike Afrodité. További jóhír, hogy idén is lesz sün kiállítás. A részletekkel egy kicsit később jövünk, de az biztos, hogy mi ott leszünk :)
 
2019.01.24.
Az Érdekességek menüpont alatt most már a hibernáció mellett az afrikai fehérhasú törpesünök táplálkozásával kapcsolatban is olvashattok érdekességeket. Csak úgy, mint a hibernációs írásunk, ez is tudományos publikációkon alapszik, nem csak holmi légbőlkapott dolgokat írtunk le. Olvassátok :)
 
2019.01.15.
Kicsit régen jelentkeztünk itt az ünnepi forgatagban, de utólag is szeretnénk mindenkinek boldog új évet kívánni. Hetikénél megszületett az S alom, két pici fiú, hamar gazdisak lettek, egyikük A Bükki Törpesün Tenyészettel kerül közös állományba, reméljük, sok szép utód fog tőlük születni. Hetikének ez volt az utolsó alma, nyugdíjba vonul, de egyelőre marad velünk. :) Azért lessétek meg a csöpségeket az eddigi almok fül alatt. 
Hogy a következő alom mikorra várható jó kérdés. Nagyon tél van, ilyenkor kisebb valószínűséggel vemhesülnek a sünik. De azért nézzetek vissza gyakran hozzánk itt is és a facebookon is :) 
 
2018.12.24.
2018.12.22.
Aki sünikét szeretne tőlünk, annak megsúgjuk, hogy ma reggel megszületett az S alom :)
 
2018.12.13.
Videoriport készült Szabival a 24.hu-n. Nézzétek: 
 
2018.12.09.

A hétvégn Brno-ban vettünk részt sün-shown, ahol közel 50 sün közül Selena standard kategória 1. helyezett lett :)

 
2018.11.07.
A hétvégn Olmützben vettünk részt sün-shown, ahol közel 70 sün közül Quorra standard kategória 2. és Nala Pinto kategória 2. helyezést ért el. Örülünk, hogy nem csak itthon, hanem külföldön is elismerik törpesünjeinket.
 
      
 
2018.10.24.
Tenyészetünk 3 sünikével gyarapodott. Quorra és Selena Csehországból utaztak hozzánk, Nusakan pedig szintén cseh származású, a Bükki Törpesün Tenyészet fedezőhímje mostantól a mi csapatunkat erősíti. Csekkoljátok őket a Sünikéink menüpont alatt. :)
Leközelebb ismét Csehországban találkozhattuk velünk, ezúttal Olmützben. Részletek a Rendezvények fülben. De ne aggódjatok, még idén Magyarországon is találkozhatunk. :)
 
2018.10.10.
Az "R" alom minden sünije gazdis. Idénre már csak 1 vagy 2 almot tervezünk, akik leghamarabb decemberben a két ünnep között lesznek elvihetőek, de az is lehet, hogy csak januárban. Ha tőlünk szeretnétek még idén sünikét, kérlek jellezzétek felénk előre!
 
2018.09.16.
Quinoa lábát kicsi sünibaba korában többször is megharapta az anyukája. Hosszasan kezeltük a sebeit, és teljesen meggyógyult mindenütt, de sajnos több ujja is ráment erre. A mozgásában nem korlátozza ez, szépen tud szaladni. Egyéb szempontból teljesen egészséges! 
Keressük neki az álom gazdit, hiszen egy nagyon kedves és szép sünilány.
 
2018.08.11.
A "Q" alom afrikai fehérhasú törpesün babái felkerültek az eladó sünik menüpontba. Augusztus végén - szeptember elején költözhetnek új otthonukba. A komoly érdeklődőknek lehetőséget biztosítunk előre egyeztetett időpontban a kölykök megtekintésére is. Keressetek minket bizalommal, és legyetek szerető gazdái ezeknek a csodaszép tenyészetünkben szültett törpesün babáknak!
 
2018.07.28.
Kicsit régen adtunk hírt magunkról, melynek több oka is volt. Kicsit visszavettünk a tenyésztési intenzitásunkból, mert mindenhol rengeteg sünbaba született mostanában, illetve időnk nagy részét saját kisbabánkkal töltjük :). Na de ez nem jelenti azt hogy nincs többé Zempléni Hedgies baba sünike eladó sorban. Kiara & Ashton párosunk 4 sünbabával ajándékozott meg minket. A maminak nem ment zökkenő mentesen az anyaság, de reméljük végül mind a 4 sünikét felnveli. Egy képet azért már láthattok róluk az eladó sünik fül alatt. 
Nevük még nincs, facbook oldalunkon meghirdetett játékban keressük nekik!
 
2018.05.04.
Következő esemény melyen találkozhatok velünk és sünikéinkkel május 26-án Szereden lesz, Szlovákiában! - A rendezvény sajnos elmaradt! :(
2018.03.30.
 
2018.02.19.
Következő rendezvényünk részleteit már megtalálhatjátok a Rendezvények menüpont alatt. 
 
2018. 02.14.

Új menüponttal bővültünk: Az érdekességek alatt számos szuper dolgot fogunk időről időre megosztani. Első posztunk a hibernációról szól.  

 
2018.01.06.
Hurrá, megint törpesün kiállítás! Részletek a Rendezvények menüpont alatt!
 
2018.01.01
2017.12.29.
M almunk már 4 hetes, így mindannyian gazdikeresők. Lessétek meg őket az eladó sünik menüpontban!
 
2017.12.24.
2017.11.19.
Ismét Macskakiállításoztunk!
 
2017.11.08.
Megint kint leszünk a macska kiállításon! Részletek a rendezvények menüpont alatt! :)
 
2017. 10. 13. 
Vasárnap a Fedor Nemzetközi Macskakiállítás keretein belül képviseltük a Süntenyésztők és Sünbarátok Egyesületét. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg érdeklődővel ismertettük meg ezeket a csodás kis lényeket, és szerencsére a sünik is jól bírták a gyűrődést. 
 
    
 
 
2017.09.04.
Gólyahír! :D Megszülettek a K babák 29-én. Amint kicsit nagyobbak lesznek jönnek a képek! Először igyekszünk a már előjegyzést leadottakkal felvenni a kapcsolatot, de figyeljétek a honlapot és facebook oldalunkat is, mert bármelyik sünbabának lehet hogy ti lesztek az álomgazdiai! :)
 
2017.07.09.
Idei nyaralásunkat Fuertenturán töltöttük, ahol több algériai sünnel (Atelerix algirus) is összefutottunk. Nem sokára hosszabb bejegyzéssel jelentkezünk velük kapcsolatos élményeinkről :)
 
2017.06.22.
A J alom kislányainak nem indult könnyen az élet. Kiara maminak 2 hét után elapadt a teje, így Anna nyerte meg őket, aki miután felnevelte az I babákat, hősiesen kezdte előről a dolgot. Sajnos az ő teje is csak egy hétig bírta, így Jenna és Janina A Deákházi Tenyészetben kerültek pótmamihoz aki 4 saját kölyke mellett ügyesen nevelgette a kis mostohagyerekeit is. Így a J alom kislányai is teljes értékű sünivé cseperedtek, akik alig várják, hogy új gazdijaikhoz költözhessenek.
 
2017.05.20. 
Még meg se lett hirdeve a J alom két pici lánya, de úgy néz ki máris gazdisak :)
 
2017.05.13.

Az I alom babái egyelőre nem eladók, úgy néz ki különböző tenyészeteket fognak erősíteni. Azért ne csüggedjetek, nézzetek vissza hiszen 1 héten belül várjuk a J alom érkezését :)

2017.05.11.
Hero baba szerető gazdikat keres! Infó az eladó sünök fül alatt. Ha érdekel küldjetek emailt, telefonáljatok, vagy írjatok üzenetet facebook-oldalunkon. A komolyan érdeklődő gazdijelöltnek lehetőséget biztosítunk a sünikével való találkozásra is még mielőtt hazakölteözne, előre egyeztettt időpontban! 
 
2017.04.22. 
Húsvétkor egy szem pici fiú született a H alomban, aki a Hero nevet kapja, és nem sokára várjuk az I alom érkezését is. Képek hamarosan :D
 
2017.03.19.
A Lurdy házban megrendezett Macska kiállítás keretein belül tartotta egyesületünk a Sün dayt, ahol sünikéink szép eredménnyel szerepeltek :)
2017.02.08.
A hétvégén az SSE keretein belül mi is kint leszünk a macskakiállításon a Lurdy házban sünikéinkkel. Gyertek ti is, ha sünit szeretnétek simogatni :)
 
2017.02.04. 
Január 21-án megszületett a F alom 3 sünikéje, és 24-én a G alom  1 pici fú sünikéje :)
 
2016.12.11.
Sünikéinkkel részt veszünk az Ásvány börzén, a Lurdy Házban. Lehetőség lesz a sünikkel kapcsolatos kérdéseket feltenni, és süni simogatásra is.
 
2016.11.28.

Kicsit elmaradtunk a hírekkel, de most pótoljuk. Az elmúlt időszakban több kiállításon is jelen voltunk sünikéinkkel, így találkozhattatok velünk a Royal Canin macska kiállításon, a XVIII. kerületben megrendezésre kerülő állatok világnapján, és legutóbb a Terra-Akva börzés is. 

Egy kis képes beszámoló:

 
2016.09.20.
Szeptember 9-én és 10-én megszületett a D és E alom nálunk. A 4 baba jól van, szépen cseperednek. Bővebb infót az eladó sünik menü alatt találtok.
A sünik leghamarabb október 22-e környékén kerülhetnek új gazdijukhoz, ha már szépen és önállóan esznek és elérték a 120 grammos testsúlyt. 
Természetesen chippel, SSE-regisztrált származási lappal, tartási útmutatóval, kezdő élelem csomaggal és a sünike saját polár plédjével kerülnek új gazdijukhoz. Kérlek nézzétek facebook-oldalunkat vagy érdeklődjetek telefonon. :)
 
 
2016.08.27. 
Kicsit régen jelentkeztünk, ennek csak az volt az oka, hogy sajnos az előző fedezésünk nem járt sikerrel. Illetve a nálunk nyaraló sünök miatt kicsit elfoglaltak voltunk. :) 
Viszont úgy néz ki szeptember második hetében 2 alom is érkezik a Gólyával :)
 
 
2016.06.30. 
Mindenki életében jön változás, így a minékben is. Tenyészetünk mostantól nem az MTTE hanem az SSE tagja, így továbbra is egyesületi származási lapot kap minden nálunk született sünike. 
 
2016. 06.29. 
Dana és Impi is Hungarian champion címett szerzett az Európa sünshown :) 
 
 
2016.06.07.
Következő rendezvény amin részt veszünk és találkozhattok velünk és sünikéinkkel:
 
2016.05.13.
Második nagyszerű hírünk így péntek 13-ára, hogy nemrég megszületett a C alom. Hetike 2 icipici sünbabának adott életet. A büszke apuka pedig nem más, mint Imperiál. Az egyik pici már foglalt, de a másik várja egy szerető gazdi jelentkezését. 
Addig is csekkoljátok facebook oldalunkat, hiszen sok sok képet fogunk feltenni a kicsikről. 
 
2016.05.13.
Régen adtunk magunkról hírt, pedig közben sünday is volt. De most újra aktívabbak leszünk. Egyrészt ajánljuk mindenki figyelmébe a következő sündayt, ami a 11. kerületben kerül megrendezésre. Mi ott leszünk több sünivel is. :)
 
 
 
2016.január 9.
Január 16-án szombaton kerül megrendezésre az V. Nemzetközi Görénykiállítás, melynek ekretein belül lesz megtartva a következő SÜNDAY ahol mi is képviseltetjük magunkat Kuglóffal, Hetivel és Danával. Az eredményekről majd természetesen beszámolunk. :)
Gyertek ti is, hogy találkozhassatok vadászgörény és törpesün tartókkal. Jó muri lesz! :)
Info: https://www.facebook.com/events/790820457701531/
 
2015. december 25.
A karácsonyi ajándékunk :)
 
2015. október 14. 
Ma reggelre virradólag megszületett a "B" alom. Hetike és Kuglóf kölykei. A pontos létszám még kérdéses, de este igyekszünk megnézni. Képeket is minél hamarabb próbálunk készíteni róluk