Hírek

2019.11.26.
Úgy néz ki idén már nem lesz elvihető sünibabánk, mert többedszerre se sikerült az egyik lány sünink fedezése. Leghamarabb szilveszter környékén fognak sünikék születni nálunk, ők valentín nap előtt lesznek elvihetőek. 
Emellett viszont új gazdit keresünk Rosalie süninknek, kizárólag hobbi tartásra (többször sikertelen fedezés miatt) Ö egy 9 hónapos, gyönyörű, algerian black kislány. Fáj is a szívünk érte, de tudjuk hogy sokkal jobb helye lesz egy gazdinál. Ha érdekel titeket, vegyétek fel velünk a kapcsolatot.
 
2019.11.18.

Tegnap sikeresen lezajlott a részben általunk is szervezett Törpesün Kiállítás a Terra-Akva börze keretein belül.
Számos kategóriát volt szerencséje Szabolcsnak bírálni, illetve a mi sünjeinket is az SSE elnökasszonya, Vivien, és az elismert cseh bíró, Magda bírálta. A nagy forgatagban és sok tennivaló közepette minket is meglepetésként ért, hogy a 8 nevezett süninkből 4-en is váratlanul szép eredménnyel zárták a megmérettetést.

ZML Afrodité Pinto A kategória 1. helyezett,
ZML Quorra Apricot kategória 1. helyezett
BKT Una Snowflake B kategória 3. helyezett
KTH Oxiana Standard B kategória 1. helyezett és Best In Show lett.

Emellett tenyészetünkből kikerült Zempléni Hedgies sünik is több díjban részesültek a versenyen, így igzán büszkék vagyunk rájuk is saját sünijeinkre mellett. Örömmel tölt el minket továbbá, hogy a résztvevő magyar süngazdik és süntenyésztők mellett, külföldi nevezőink is elismeréssel beszéltek rendezvényünkről és igazán jól érezték magukat. Reméljük tavasszal ugyanilyen jó sünkiállítást sikerül majd összehoznunk és akkor is velünk tartotok majd.

 
2019.11.14. 
Haladunk a korral, van most már Instagram oldalunk is. Egyelőre nagyon friss, de igyekszünk azt is felfuttatni. De azért ne feledkezzetek meg a facebook oldalunkról sem :)
 
@zemplenihedgieshu 
 
2019.11.12.
Hétvégén Sünkiállítás az SSE és a Terra Akva Börze szervezésében. Ne hagyjátok ki, mi és sünikéink is ott leszünk!
 
2019.11.05.
Ne hagyjátok ki ma este a Jakupcsek PLuszt az ATV-n 20:30-kor, mert Szabi szerepelni fog benne a sünikkel. Amint lesz link, ide is feltesszük!
 
2019.10.28.

Az elmúlt hónapba 2 kiállításon is voltunk. Prágában Aphrodité Pinto 3. helyezett , Arwen Standard 3. Helyezett, Oxiana Standard 1. Helyezett lett. Wroclawban Quorra Vegyes kat 3. egoriahelyeztt, Nintendo Pinto 2. helyezett, Oxiana standard 1. helyezett, Selena Standard 1. helyezett lett. Emellett Selena enyerte a Best of the Best címet, azaz, ő lett a kiállítás legszebb sünje.

     

 
2019.09.26.
Xéna gazdis, már új otthonában tölti a mindennapokat. És nagyon gyorsan a Z alom sünbabái is gazdára leltek. De ne csüggedjetek, 2019.10.05-én Prágában leszünk kiállításon, majd a rá következő héten várjuk az A2 alom érkezését. Hasonlóan sütét babákra számítunk, mint a Z alom esetén, így legyetek résen, és már most jelentkezzetek, ha ilyen gyönyörű szép sötét törpesün gazdái szeretnétek lenni :)
 
2019.09.20.
Xéna sünink Angliába ment volna tenyésztőhöz, de sajnos visszamondsra került, így ez az extra kedves sötét lány sünike ismét gazdit keres. Csekkoljátok őt az eladó sünik menüpont alatt. Természetesen féreghajtva, SSE regisztrált származási lappal, kezdőcsomaggal egészségesen, élethosszon át tartó tanácsadással költözhet új otthonába.
Az Y alom babái mind gazdisak, a Z babák közül pedig 1 fiú fogja még keresni az álomgazdit, képet róla pár nap múlva láthattok a honlapon, de ha írtok nekünk üzenetet, szívesen küldünk nektek addig is :)
Xéna (algerian dark grey with badger strips)
 
2019.09.01.
Igazi babyboom van nálunk :) Megszületett az elmúlt hónapban az X, Y, és Z alom is. Az X babák úgy néz ki foglaltak, de az Y és Z  babákra már jelentkezhettek. Amint szemet nyitnak róluk is kerül fel kép a honlapra, de ha addig is meglesnétek őket, írjatok privát üzit, és szívesen küldünk nektek képet a foglalható sünikékről. 
 
2019.08.01.
Huh, jó régen volt bejegyzésünk. De ilyen anyár :) A "W"alom babái megtekinthetők az eladó sünik fül alatt. Mindketten gazdisok, egyikük egyesületi másikuk pedig egy dán tenyésztőhöz kerül. De nincs ok csügggedésre, 1 héten belül várjuk az újabb alom születését. 
Sajnos közben rossz hírekkel is kell szolgálnunk, Anna sünink egyre rosszabb állapotba került, nem hatottak a gyógszerek sem, már járni alig bírt, így el kellett altatnunk, és Dönci is átkelt a szívárványhídon :( 
 
2019.05.13.
Mivel mi és sünikéink költözünk a hetekben, alom születésére a nyár közepéig várni kell. Addig is létrehozunk egy Tények és Tévhitek menőpontot az Érdekességekben, melyet folyamatosan frissítűnk, és a törpesünikkel kapcsolatos apróbb érdekességeket fogjuk ott megosztani. Az első poszt meg is született, csekkoljátok :)
 
2019.05.03.

Az április 27-ei pardubicei versenyen sünikéink nagyszerűen szerepeltek.  Quorra: Standard Junior A 3. helyezést, Selena pedig Standard Junior B 1. helyezést ért el. Emellet Selena elnyerte a kiállítás Best in Show címét, ami igen nagy szó, hiszen 123 süni indult, és bőven akadt köztük, aki csoda szép!

Végül, de nem utolsó sorban  Szabolcs lehetőséget kapott, hogy 4 csoport bírálatában is részt vegyen. Köszönjük a bizalmat a szervezőknek.

   

 
 
2019.04.20.
 
2019.04.11. 
Úgy néz ki az U és V alom minden tagjai külföldi tenyészetekbe kerül. Nagy büszkeséggel tölt ez el minket, és egy jó vsszacsatolás arról, hogy minőségi amit csinálunk. 
De ne csüggedjetek, lesznek még foglalható sünbabáink. A következő alom születését azonban csak a nyár közepére várjuk, előfoglalásokat azonban már most felveszünk a születendő törpesünökre.
 
2019.04.07.
Felkerültek a képek az U és T alomról. Nézzétek meg, ős foglaljátok le őket :) Szuper cuki kedves, és gyönyörű sünik. 2-2,5 hét múlva már gazdihoz is költözhetnek. 
Emelett frissült a asaját sünikéink menüpont is. Felkerült tenyészetünk két legújabb tagja, Arwen és Rosalie. Nézzétek meg milyne szép sötét sünik. 
 
2019.04.05.
A hétvégi kiállítás nagyszerűen sikerült. 73 süni neveztek, és mind a 73 sünit el is hozták a gazdik. Külön öröm volt számunkra, hogy Csehországból és Szlovákiából 25 süni érkezett rendezvényünkre. 
AZ eseméynről összefoglaló sajtómegjelenéseket az alábbi linkeken találjtok: 
M2- Petófi rádió

Illetve büszkeségünk Sauron kategória győztes lett a pinto sünök között, illetve a Junior Best in show díjat is ő nyerte el. 
 
2019.03.17.
A T alom két babája közül 1-nk még gazdit keresünk, lessétek meg az eladó sünik menüpontban. Illetve megszületet az U és V alom is, róluk később teszünk fel képeket. Ha tőünk szeretnétek sünit foglaljatok időben, mert a következő alom csak a nyár közepém fog születni.  
 
2019.03.10.
Egy álmun vált valóra, mikor Sauron (full amerikai felmenőkkel) csatlakozott tenyészetünkhöz. Lessétek meg milyen szép a sünikéink menüpont alatt.
 
2019.02.25.
Múlt héten megszületett a T alom. Képeket egy kicsit később teszünk fel a babákról, de ha szeretnétek sünit tőlünk, már most küldjetek egy üzentet nekünk :)
 
2019.02.04.
Idei kiállításunk, ami első de reméljük nem utolsó nem sokára megrendezésre kerül! Gyertek el jó sokan találkozzatok velünk és sünikéinkkel. Ha már van sünitek, pedig nevezzétek be a versenyre. További részleteket a rendezvények mnüpont alatt találtok. 
 
2019.01.31.
Úgy néz ki minden babasüni gazdis, de 3 hét múlva újabb alom születését várjuk. Időközben Nusakan nyugdíjba vonult, viszont új kislány erősíti csapatunkat. Lessétek meg milyen szép sünike Afrodité. További jóhír, hogy idén is lesz sün kiállítás. A részletekkel egy kicsit később jövünk, de az biztos, hogy mi ott leszünk :)
 
2019.01.24.
Az Érdekességek menüpont alatt most már a hibernáció mellett az afrikai fehérhasú törpesünök táplálkozásával kapcsolatban is olvashattok érdekességeket. Csak úgy, mint a hibernációs írásunk, ez is tudományos publikációkon alapszik, nem csak holmi légbőlkapott dolgokat írtunk le. Olvassátok :)
 
2019.01.15.
Kicsit régen jelentkeztünk itt az ünnepi forgatagban, de utólag is szeretnénk mindenkinek boldog új évet kívánni. Hetikénél megszületett az S alom, két pici fiú, hamar gazdisak lettek, egyikük A Bükki Törpesün Tenyészettel kerül közös állományba, reméljük, sok szép utód fog tőlük születni. Hetikének ez volt az utolsó alma, nyugdíjba vonul, de egyelőre marad velünk. :) Azért lessétek meg a csöpségeket az eddigi almok fül alatt. 
Hogy a következő alom mikorra várható jó kérdés. Nagyon tél van, ilyenkor kisebb valószínűséggel vemhesülnek a sünik. De azért nézzetek vissza gyakran hozzánk itt is és a facebookon is :) 
 
2018.12.24.
2018.12.22.
Aki sünikét szeretne tőlünk, annak megsúgjuk, hogy ma reggel megszületett az S alom :)
 
2018.12.13.
Videoriport készült Szabival a 24.hu-n. Nézzétek: 
 
2018.12.09.

A hétvégn Brno-ban vettünk részt sün-shown, ahol közel 50 sün közül Selena standard kategória 1. helyezett lett :)

 
2018.11.07.
A hétvégn Olmützben vettünk részt sün-shown, ahol közel 70 sün közül Quorra standard kategória 2. és Nala Pinto kategória 2. helyezést ért el. Örülünk, hogy nem csak itthon, hanem külföldön is elismerik törpesünjeinket.
 
      
 
2018.10.24.
Tenyészetünk 3 sünikével gyarapodott. Quorra és Selena Csehországból utaztak hozzánk, Nusakan pedig szintén cseh származású, a Bükki Törpesün Tenyészet fedezőhímje mostantól a mi csapatunkat erősíti. Csekkoljátok őket a Sünikéink menüpont alatt. :)
Leközelebb ismét Csehországban találkozhattuk velünk, ezúttal Olmützben. Részletek a Rendezvények fülben. De ne aggódjatok, még idén Magyarországon is találkozhatunk. :)
 
2018.10.10.
Az "R" alom minden sünije gazdis. Idénre már csak 1 vagy 2 almot tervezünk, akik leghamarabb decemberben a két ünnep között lesznek elvihetőek, de az is lehet, hogy csak januárban. Ha tőlünk szeretnétek még idén sünikét, kérlek jellezzétek felénk előre!
 
2018.09.16.
Quinoa lábát kicsi sünibaba korában többször is megharapta az anyukája. Hosszasan kezeltük a sebeit, és teljesen meggyógyult mindenütt, de sajnos több ujja is ráment erre. A mozgásában nem korlátozza ez, szépen tud szaladni. Egyéb szempontból teljesen egészséges! 
Keressük neki az álom gazdit, hiszen egy nagyon kedves és szép sünilány.
 
2018.08.11.
A "Q" alom afrikai fehérhasú törpesün babái felkerültek az eladó sünik menüpontba. Augusztus végén - szeptember elején költözhetnek új otthonukba. A komoly érdeklődőknek lehetőséget biztosítunk előre egyeztetett időpontban a kölykök megtekintésére is. Keressetek minket bizalommal, és legyetek szerető gazdái ezeknek a csodaszép tenyészetünkben szültett törpesün babáknak!
 
2018.07.28.
Kicsit régen adtunk hírt magunkról, melynek több oka is volt. Kicsit visszavettünk a tenyésztési intenzitásunkból, mert mindenhol rengeteg sünbaba született mostanában, illetve időnk nagy részét saját kisbabánkkal töltjük :). Na de ez nem jelenti azt hogy nincs többé Zempléni Hedgies baba sünike eladó sorban. Kiara & Ashton párosunk 4 sünbabával ajándékozott meg minket. A maminak nem ment zökkenő mentesen az anyaság, de reméljük végül mind a 4 sünikét felnveli. Egy képet azért már láthattok róluk az eladó sünik fül alatt. 
Nevük még nincs, facbook oldalunkon meghirdetett játékban keressük nekik!
 
2018.05.04.
Következő esemény melyen találkozhatok velünk és sünikéinkkel május 26-án Szereden lesz, Szlovákiában! - A rendezvény sajnos elmaradt! :(
2018.03.30.
 
2018.02.19.
Következő rendezvényünk részleteit már megtalálhatjátok a Rendezvények menüpont alatt. 
 
2018. 02.14.

Új menüponttal bővültünk: Az érdekességek alatt számos szuper dolgot fogunk időről időre megosztani. Első posztunk a hibernációról szól.  

 
2018.01.06.
Hurrá, megint törpesün kiállítás! Részletek a Rendezvények menüpont alatt!
 
2018.01.01
2017.12.29.
M almunk már 4 hetes, így mindannyian gazdikeresők. Lessétek meg őket az eladó sünik menüpontban!
 
2017.12.24.
2017.11.19.
Ismét Macskakiállításoztunk!
 
2017.11.08.
Megint kint leszünk a macska kiállításon! Részletek a rendezvények menüpont alatt! :)
 
2017. 10. 13. 
Vasárnap a Fedor Nemzetközi Macskakiállítás keretein belül képviseltük a Süntenyésztők és Sünbarátok Egyesületét. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg érdeklődővel ismertettük meg ezeket a csodás kis lényeket, és szerencsére a sünik is jól bírták a gyűrődést. 
 
    
 
 
2017.09.04.
Gólyahír! :D Megszülettek a K babák 29-én. Amint kicsit nagyobbak lesznek jönnek a képek! Először igyekszünk a már előjegyzést leadottakkal felvenni a kapcsolatot, de figyeljétek a honlapot és facebook oldalunkat is, mert bármelyik sünbabának lehet hogy ti lesztek az álomgazdiai! :)
 
2017.07.09.
Idei nyaralásunkat Fuertenturán töltöttük, ahol több algériai sünnel (Atelerix algirus) is összefutottunk. Nem sokára hosszabb bejegyzéssel jelentkezünk velük kapcsolatos élményeinkről :)
 
2017.06.22.
A J alom kislányainak nem indult könnyen az élet. Kiara maminak 2 hét után elapadt a teje, így Anna nyerte meg őket, aki miután felnevelte az I babákat, hősiesen kezdte előről a dolgot. Sajnos az ő teje is csak egy hétig bírta, így Jenna és Janina A Deákházi Tenyészetben kerültek pótmamihoz aki 4 saját kölyke mellett ügyesen nevelgette a kis mostohagyerekeit is. Így a J alom kislányai is teljes értékű sünivé cseperedtek, akik alig várják, hogy új gazdijaikhoz költözhessenek.
 
2017.05.20. 
Még meg se lett hirdeve a J alom két pici lánya, de úgy néz ki máris gazdisak :)
 
2017.05.13.

Az I alom babái egyelőre nem eladók, úgy néz ki különböző tenyészeteket fognak erősíteni. Azért ne csüggedjetek, nézzetek vissza hiszen 1 héten belül várjuk a J alom érkezését :)

2017.05.11.
Hero baba szerető gazdikat keres! Infó az eladó sünök fül alatt. Ha érdekel küldjetek emailt, telefonáljatok, vagy írjatok üzenetet facebook-oldalunkon. A komolyan érdeklődő gazdijelöltnek lehetőséget biztosítunk a sünikével való találkozásra is még mielőtt hazakölteözne, előre egyeztettt időpontban! 
 
2017.04.22. 
Húsvétkor egy szem pici fiú született a H alomban, aki a Hero nevet kapja, és nem sokára várjuk az I alom érkezését is. Képek hamarosan :D
 
2017.03.19.
A Lurdy házban megrendezett Macska kiállítás keretein belül tartotta egyesületünk a Sün dayt, ahol sünikéink szép eredménnyel szerepeltek :)
2017.02.08.
A hétvégén az SSE keretein belül mi is kint leszünk a macskakiállításon a Lurdy házban sünikéinkkel. Gyertek ti is, ha sünit szeretnétek simogatni :)
 
2017.02.04. 
Január 21-án megszületett a F alom 3 sünikéje, és 24-én a G alom  1 pici fú sünikéje :)
 
2016.12.11.
Sünikéinkkel részt veszünk az Ásvány börzén, a Lurdy Házban. Lehetőség lesz a sünikkel kapcsolatos kérdéseket feltenni, és süni simogatásra is.
 
2016.11.28.

Kicsit elmaradtunk a hírekkel, de most pótoljuk. Az elmúlt időszakban több kiállításon is jelen voltunk sünikéinkkel, így találkozhattatok velünk a Royal Canin macska kiállításon, a XVIII. kerületben megrendezésre kerülő állatok világnapján, és legutóbb a Terra-Akva börzés is. 

Egy kis képes beszámoló:

 
2016.09.20.
Szeptember 9-én és 10-én megszületett a D és E alom nálunk. A 4 baba jól van, szépen cseperednek. Bővebb infót az eladó sünik menü alatt találtok.
A sünik leghamarabb október 22-e környékén kerülhetnek új gazdijukhoz, ha már szépen és önállóan esznek és elérték a 120 grammos testsúlyt. 
Természetesen chippel, SSE-regisztrált származási lappal, tartási útmutatóval, kezdő élelem csomaggal és a sünike saját polár plédjével kerülnek új gazdijukhoz. Kérlek nézzétek facebook-oldalunkat vagy érdeklődjetek telefonon. :)
 
 
2016.08.27. 
Kicsit régen jelentkeztünk, ennek csak az volt az oka, hogy sajnos az előző fedezésünk nem járt sikerrel. Illetve a nálunk nyaraló sünök miatt kicsit elfoglaltak voltunk. :) 
Viszont úgy néz ki szeptember második hetében 2 alom is érkezik a Gólyával :)
 
 
2016.06.30. 
Mindenki életében jön változás, így a minékben is. Tenyészetünk mostantól nem az MTTE hanem az SSE tagja, így továbbra is egyesületi származási lapot kap minden nálunk született sünike. 
 
2016. 06.29. 
Dana és Impi is Hungarian champion címett szerzett az Európa sünshown :) 
 
 
2016.06.07.
Következő rendezvény amin részt veszünk és találkozhattok velünk és sünikéinkkel:
 
2016.05.13.
Második nagyszerű hírünk így péntek 13-ára, hogy nemrég megszületett a C alom. Hetike 2 icipici sünbabának adott életet. A büszke apuka pedig nem más, mint Imperiál. Az egyik pici már foglalt, de a másik várja egy szerető gazdi jelentkezését. 
Addig is csekkoljátok facebook oldalunkat, hiszen sok sok képet fogunk feltenni a kicsikről. 
 
2016.05.13.
Régen adtunk magunkról hírt, pedig közben sünday is volt. De most újra aktívabbak leszünk. Egyrészt ajánljuk mindenki figyelmébe a következő sündayt, ami a 11. kerületben kerül megrendezésre. Mi ott leszünk több sünivel is. :)
 
 
 
2016.január 9.
Január 16-án szombaton kerül megrendezésre az V. Nemzetközi Görénykiállítás, melynek ekretein belül lesz megtartva a következő SÜNDAY ahol mi is képviseltetjük magunkat Kuglóffal, Hetivel és Danával. Az eredményekről majd természetesen beszámolunk. :)
Gyertek ti is, hogy találkozhassatok vadászgörény és törpesün tartókkal. Jó muri lesz! :)
Info: https://www.facebook.com/events/790820457701531/
 
2015. december 25.
A karácsonyi ajándékunk :)
 
2015. október 14. 
Ma reggelre virradólag megszületett a "B" alom. Hetike és Kuglóf kölykei. A pontos létszám még kérdéses, de este igyekszünk megnézni. Képeket is minél hamarabb próbálunk készíteni róluk